lørdag 21. april 2007

Snooker-VM er i gang..! :-D

Da er årets høydepunkt i snookersesongen endelig her..! Verdensmesterskapet, som også er sesongens siste turnering, spilles i år, som i fjor og tradisjonen tro, i The Crucible Theatre i Sheffield i England. Klokken elleve i dag norsk tid, braket det hele løs med fjorårets tapende finalist Peter Ebdon mot Nigel Bond, og regjerende verdensmester Graeme Dott mot Ian McCulloch. Dott vant VM for første gang i fjor, og hvis han skulle klare å vinne VM i år, vil han bli historisk som den første til å forsvare en VM-tittel som "førstegangsvinner". (Ingen har altså klart å vinne sin første tittel et år, og så ta den neste året etter...)

I skrivende stund har McCulloch utlignet til 4-4 mot Dott, etter at deres første fire partier endte med to til hver. Peter Ebdon gjorde rent bord og ledet 4-0 til tepausen i den første sesjonen, men nå har Nigel Bond slått kraftig tilbake og har tatt tre partier på rad (og han leder også i det åttende partiet).

Vi snookerentusiaster koser oss med at man spiller best av 19 partier allerede i første runde (altså at matchene blir lengre enn i vanlige turneringer). Frem mot finalen den 7. mai kommer Eurosport til å vise over 100 timer med snooker. Så her er det bare å sette seg ned og nyte stor idrett, og så får en lese litt til eksamen i pausene mellom sesjonene... ;-)

For de av dere som føler at dere trenger å sette dere litt mer inn i denne fascinerende sporten, kan jeg med glede anbefale Kandidat Weinbergs konsise regelgjennomgang og fyldige vurdering av favorittene i årets mesterskap. :-)

2 kommentarer:

Eldar Nikolai sa...

skummelt.... :p

Dure Kmick sa...

Så faktisk 1 min av den kampen. Er nok det eneste jeg kommer til å se fra VM.