onsdag 5. september 2007

Valgdagen nærmer seg..!

Den 10. september bør alle bruke stemmeretten sin..! Vi må ta vare på det demokratiske systemet vi har utviklet, og det betyr at det norske folk må kjenne sin besøkelsestid og si sin mening om hvem som bør styre kommunen deres de fire neste årene. Hvis en ikke stemmer, synes jeg en skal være ytterst varsom med å komme og kritisere politikerne i ettertid.

Mange synes det kan være vanskelig å vite hva en skal stemme, og at politikerne mener stort sett det samme i mange saker. De politiske forskjellene i Norge er nok ganske små i forhold til en del andre land, og særlig i lokalvalg i mindre kommuner, kan mange av partiene være enige om veldig mye.. Men det er som regel et eller annet som skiller partier også, og særlig kombinasjoner av standpunkter på ulike politikkområder. (Eks.: De sosialistiske partiene deler i stor grad KrFs ruspolitikk, men de ikkr-sosialistiske er enig med oss i saker som omhandler valgfrihet, som friskoler og kontantstøtte.) Altså gjelder det å finne partiet som kombinerer flest mulig av dine standpunkter.. Og til dere som mener at politikerne bare lover og lover, men aldri holder noe, så er nok ikke det helt sant.. Det er fryktelig lett for media å finne triste historier til hver valgkamp (og ellers) om ting som ikke fungerer. Men det betyr ikke at ikke skjer bra ting. Politikerne jeg kjenner (i alle partier) er engasjerte mennesker som virkelig gjør sitt beste for befolkningen. Det er stadig mange gode vedtak (og mange dårlige, sikkert, vil en del synes..) som gjøres rundt om i kommunestyrene i landet, og også på Stortinget og på fylkestingene. Alt er ikke bra i eldreomsorgen overalt, men mange har det også ganske bra. Men de hører vi ikke alltid så mye om, særlig ikke i valgkampene...

Så løp og stem, folkens..! Torsdag og fredag kan du forhåndsstemme overalt i landet, uansett hvilken kommune du er folkeregistrert i.. For de som bor hjemme, så kan dere vente til mandag. Men da må dere også huske å gjøre det da, sant..? Flott. Husk legitimasjon. Og få foreldrene, søsknene, vennene deres og de dere har hilst på en gang eller tre til også å stemme.

PS: Det er forresten én ting jeg glemte å nevne. Dere må selvfølgelig huske å stemme KrF..! Trygg oppvekst, bedre alderdom (og i Bergen: Bedre miljø). En trivselsskole og ikke oppbevaringsskole, flere folk som har mer tid til de eldre, og en miljøpolitikk som gjør at alle kan puste i Bergen..! STEM KrF..! :-D

3 kommentarer:

Weinberg sa...

Det er lett for media å finne triste historier, ja. Derfor er det ekstra gledelig at sjefsprogrammet innenfor triste historier, Holmgang, er det av partiene som taper mest av alle valgprogrammene i år. Kanskje bør det reduserte seerantallet være en vekker for kanalene i retning av litt mindre show og litt mer substans?

Er nok også enig i at politikerne lover ut fra hva de gjør dersom de får flertall (men selv da har de nok forlovet seg), men de vet jo selv hvor urealistisk akkurat dét er. Så lenge de overhodet ikke har noe å tjene på å legge frem en felles plattform kommer de jo heller ikke til å gjøre det og alt fortsetter som før.

Stem Høyre.

Weinberg sa...

Forresten: en liten ting som er litt utenfor tema. Kjetil Alstadheims kommentar om rushtidsavgift i DN i dag. Tenkte den nok kunne interessere deg.

Vil i tillegg bare hamre inn at det må være et realistisk alternativ til bil, altså kollektivtransport (betalt for med avgiftspengene).

Dure Kmick sa...

Man må vel få kritisere uansett vel? Det er alltid noe å sette fingeren på.
Når det gjelder det at politikerne aldri holder det de lover, så er jeg til en viss grad enig. Et annet problem er jo når de faktisk holder det de har lovet, tror verken velgerne eller Halvorsen tenkte godt nok gjennom barnehagesaken. Nå popper de opp over alt, skog hugges ned, fotballbaner stenges, monsterbarnehager med altfor mange unger bygges og provisoriske brakker settes opp her og der. Hvor kommer alle disse ungene fra? Det fødes vel ikke flere nå enn før? Hadde vært bedre om de hadde brukt pengene på f.eks. idrett. Hadde Trond Mohn vært en vanlig forretningsmann hadde Bergens breddeidrett vært borte.

Hva er egentlig trivselsskolen?