torsdag 3. januar 2008

Med ønske om et særdeles godt nytt år..!

Da har det kommet et nytt år, med nye muligheter og utfordringer..!

Jeg har noen ønsker for det nye året med det klingende navnet 2008. Noen av dem er ganske vanlige, sånt som mange kunne ønsket seg. Det er ting som at jeg skal lære meg å spille "When you say nothing at all" på gitar på en overbevisende måte, at jeg skal finne drømmekvinnen (eller aller helst at hun skal finne meg...), at Manchester United vinner Champions League (og gjerne også ligaen), at jeg skal begynne å lese jevnt gjennom semesteret, og så videre... (Listen er ikke nødvendigvis helt i prioritert rekkefølge...)

Så er det kanskje noen ting som mange BURDE ønsket seg, men som de ikke kanskje har tenkt helt over... Ett av disse er at regjeringen holder opp med å bruke Den norske kirke som sitt eget lille private religionsforetak..!

Dette innlegget er motivert av en artikkel som sto i Vårt Land her forleden dag. Jeg måtte le høyt for meg selv når jeg leste dette.. For dette er faktisk direkte latterlig. Egentlig er det vel nærmere tragikomisk, men jeg måtte altså bare riste på hodet og humre over hva regjeringen kan få seg til å foreslå. En endring av paragraf 2 er noe som godt kan være fornuftig, men kristendommen skal altså da IKKE være statens offisielle religion, og likevel skal staten velge ut ett enkelt trossamfunn som ikke skal få lov til å styre seg selv, men "passes på" av Giske med venner..?? Og det latterligste av alt er følgende avsnitt:

"Et av de få andre endringsforslagene i stortingsmeldingen gjelder kirkelig statsråd. Her ønsker Kirkedepartementet å følge opp et av punktene i Aps landsmøtevedtak om at det kun skal kreves at kirkeministeren blant statsrådene er medlem av Den norske kirke.

Kirkestatsråden utgjør da det kirkelige statsrådet alene – eller sammen med de ministerkollegene som er kirkemedlemmer."

Hææ..?!?! Er det virkelig mulig at man synes det er null problem prinsipielt sett å ha en situasjon der det er én person som f.eks. skal utnevne biskoper - én person..? Som overhodet ikke har noe mandat fra de kirkelige medlemmene..? Som faktisk bare er utpekt - IKKE VALGT, men UTPEKT - av statsministeren...som jo ikke trenger å ha noen som helst tilknytning til Kirken, og som Kirken umulig kan anta at tar hensyn til hvem Kirken måtte ønske i en slik posisjon..? Og det som er interessant, er jo at alle sentrale politikere, også på venstresiden, naturligvis er nødt til å høre hvor helt utrolig sært dette høres ut..! (Jeg tror både Trond Giske og Jens Stoltenberg og mange andre er mennesker med ganske brukbar intelligens, så de skjønner det nok...) Men de er altså i stand til å overse det uten nevneverdige problemer.. Interessant...

Legg merke til at det som brukes som kriterium for at Kirken skal få styre seg mer selv, er at strukturene må "demokratiseres".. (Som om menighetsrådsvalg var noen hemmelige greier som enkelte utvalgte blir invitert til å delta i... Latterlig, det også...men la nå det ligge...) Og hvem er det som skal lære Kirken om demokrati..?? Er det erkebiskop Giske..? Kardinal Stoltenberg..? Skal DE lære Kirken om demokrati..? Når de i forrige åndedrag godt kunne tenke seg at én enkelt statsråd like gjerne kan styre hele sjappa aleine..?? Ehh...

Jaja... I tillegg ønsker jeg meg som sagt andre kanskje vanligere ting også, som nevnt helt i starten... Noen av dem har jeg forhåpninger om at skal slå til, andre er jeg kanskje mer i tvil om..
Men det blir utvilsomt et spennende år..! :-)

(Til høsten begynner jeg jo faktisk på master og greier... Hmm...)


PS.
Det å ha fått en B på eksamen i Corporate Governance, tror jeg må være ny rekord i latterlighet hva karakterer angår.. Tror det var ihvertfall en tredjedel av oppgavene som jeg ikke svarte noe som helst på - skrev ikke opp oppgavenumrene på arket engang - så at det skal kvalifisere til noe som helst over MAKSIMALT en C, kan jeg ikke fatte og begripe... Er jo forsåvidt greit når overraskelsene går den veien, men jeg tviler fortsatt meget sterkt på at jeg ville gitt meg selv en B på den prestasjonen der... Men gjerne for meg..klager ikke på den.. :-)

Ingen kommentarer: