onsdag 10. oktober 2007

Bør barnehagene flyttes..?

Jeg tror jeg skal stemme i med denne lederen i BT: - Gi Øystein Djupedal mindre å gjøre.

Ut fra det jeg hører, virker det som at forskning og høyere utdanning ikke blir nok prioriert. Det er naturlig at rektorene rundt om mener at de har fått for lite penger å rutte med (når de mener de har fått nok, har de kanskje fått for mye, akkurat sånn som alle andre - Victor Norman har vel sagt en gang litt spøkefullt at politikk handler om å gjøre alle akkurat like misfornøyde...og iblant kan det nok virke litt sånn). Likevel, forrige år, var et hvileskjær. Etter et hvileskjær burde man ha krefter til å ta i litt ekstra i neste fraspark. Og det har vel ikke skjedd helt, akkurat. Det mener ihvertfall ikke lederen i Forskerforbundet nederst i denne artikkelen.

I utgangspunktet virker det som en helt rimelig tanke at det er et stort nok område å ha ansvar for, dersom vi inkluderer grunnskolen, videregående skole, høyere utdanning og forskning - om en ikke i tillegg skal sysle med barnehagesektoren, som jo er ganske stor, den også... La utdanningsministeren være utdannings- og forskningsminister. La barne- og familieministeren ta seg av barnehagene. Men nå glemte jeg meg... Den rødgrønne regjeringa har jo ikke noen familieminister, de..! Og Karita er vel så opptatt med å refse trossamfunns teologiske standpunkter og kvotere inn folk både her og der... Heidi Grande Røys hører vi jo ALDRI i mediene.. Hva driver hun egentlig med..? Kanskje ikke så mye, men det ligger kanskje i kortene når en plasserer en SV-er i fornyingsdepartementet..?? Hun har sikkert tid til å ta seg av barnehagene. Saken er løst, sånn må det bli...

2 kommentarer:

Mikaj Noduckson sa...

Å flytte barnehagene høres jo fornuftig ut, det hører jo mer til familie enn utdanning. Men samtidig er jo Djupedal bare mannen på toppen, er ansvarsområdet stort må det jo hentes inn flere dyktige folk ril departementet.

Weinberg sa...

"FINANSMINISTEREN SIER at det på ingen måte er nattsvart, og at regjeringen har satset mer enn den siste Bondevik-regjeringen gjorde i sine fire år. Dette er billig retorikk - enhver regjering i 2007 ville brukt mer enn en regjering i 2004, eller i 1984, for den saks skyld. Budsjettene er uforholdsmessig mye større i dag."

Så sant som det er sagt. Norman har selvsagt også helt rett.

En slik nyinndeling ser slett ikke ufornuftig ut slik det her presenteres, men det kan jo være andre faktorer (førskole etc) som kompliserer bildet.

Familieminister høres ut som en fjasestilling, men det gjør vel egentlig barne- og likestillingsminister også. Skikkelig bastardstilling. At en likestillingsminister refser de som diskriminerer ligger vel i stillingens natur. At hun selv, med kvoteringsreglene, diskriminerer (i likestillingens navn), er tydeligvis mindre viktig.

Grande Røys var på Dagsnytt 18 i går og fortalte om regjeringes [sett inn svulstig adjektiv jeg ikke husker] satsing (alle satsingene deres er historiske, verdensledende eller noe annet flott) på 500 000 kr på å forstå unges nettvaner. Så hun har nok mer enn nok å henge fingrene i. Dessuten jobber hun jo med å gjøre det enklere å overkjøre Konkurransetilsynet (overrasket?).