søndag 19. november 2006

Absurde klimakonklusjoner..?

Ja, da er FNs klimakonferanse over for i år. Møtet har funnet sted i Nairobi og mange av oss hadde håpet at man skulle komme frem til konkrete skritt i arbeidet for en ny klimaavtale etter at Kyotoprotokollen går ut i 2012. Vi kan vel ikke akkurat si å ha kommet helt i mål. Aftenposten melder at konferansen har munnet ut i en konklusjon som må kunne sies å være i særeste laget... Men kineserne er vel skeptiske til en klimaavtale av samme grunn som amerikanerne: Man evner ikke å se mulighetene som ligger i nye energikilder, men tenker automatisk at uten oljen/kullet/gassen stopper alt…

Men Norge kan ikke bare sitte og være skuffet over at det ikke er blitt noen ny avtale. Samtidig som vi jobber iherdig for globale utslippsreduksjoner, må vi ta vårt eget ansvar. Vi MÅ få til en ny internasjonal avtale, og for å være gode forbilder er vi nødt til å faktisk nå de målene vi har forpliktet oss til. Går vi sammen med andre land som også har innsett trusselen, kan vi gjøre en forskjell. Hvis Norge og EU kan halvere sine utslipp, er det virkelig et betydelig bidrag..! Dessuten, dersom vi kan finne frem til realistiske og lønnsomme alternativer til fossile brensler, kan jeg ikke med min beste vilje forstå at folk vil tviholde på gammeldagse, forurensende og dyre løsninger. Vil ikke verden halvere sine utslipp, så må i alle fall vi som ubetinget har råd til det, gjøre det… Det kan i hvert fall umulig skade!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Absolutt!

FR sa...

Enig!

Det er ganske forunderlig at man ikke ser mulighetene. Tenk for en industri vi kunne utviklet med produksjon av nye energiløsninger. Tenk for noen forskningsmiljøer vi kan utvikle.

Når vi vet at fremtiden vil etterspørre dette. Hvorfor kaster vi ikke alt annet på sjøen og satser der vi vet fremtiden vil ha behov?