tirsdag 27. mars 2007

Vårkonferanse..!

Jaja, da var den siste forelesningen før påske unnagjort, og Frode Sættem klinket til med mange gøyale historier under leksjonen som omhandlet opsjoner av ymse slag, som er et spennende tema i seg selv. Når foreleseren i tillegg kan komme med humoristiske perler som å fortelle om den gangen han deltok i UKENs verdensrekordforsøk på å lage verdens største pannekake, som ifølge ham selv strandet da det begynte å sludde og greier, hvorpå han gradvis beveget seg vekk fra første rekke i menneskemengden og kameraenes fokus, blir det ganske moro, ja… (Denne historien er mye morsommere når du hører den ”live”, så til dere som ikke var tilstede, må jeg bare beklage fordi jeg ikke kan gjenfortelle den godt nok…) :-D

Var på vårkonferanse i KrFU i helga, og det var skikkelig bra..! Åh, jeg blir så stolt over å være med i en organisasjon som har så mye bra mennesker, og som står for så mye god politikk. Til dere som er KrFU-ere og leser dette, vil jeg bare si takk for at dere er så engasjerte og bevisste at dere er med i KrFU. Verden, Norge og lokalsamfunnet deres trenger dere..! Til høsten er det kommunevalg, og da skal vi ha inn 100 KrFU-ere i kommunestyrer og fylkesting rundt om i landet. Det er så mange utfordringer som må løses på det lokale nivået. For min egen del merker jeg at det som gjerne først engasjerer meg, er store og kompliserte saker som global fattigdomsbekjempelse eller rettsvern for ufødt liv, som man tenker må løses på nasjonalt eller internasjonalt nivå. Men for å sitere Filip Rygg (sånn omtrentlig): ”Er det noe gjennom verdenshistorien som ikke har skjedd lokalt? Er det noe som ikke har skjedd på en plass?”

Det hjelper ikke hvis regjeringen er med på å forske frem alt mulig hvis ikke kommunene tar ny teknologi i bruk. Bytte ut oljefyrer, forbedre kollektivtransporten og kreve miljøvennlig drivstoff på bensinstasjonene er tiltak som kan gjøres lokalt. En av tre sier at de opplever det som utrygt å ferdes i Bergen sentrum nattestid i helgene..! Det er dramatisk, og noe som må løses av kommunen. Mange eldre føler seg ensomme..! Kanskje er ikke det å få bo på enerom på sykehjem det viktigste for alle..? Eldreomsorgen er et kommunalt anliggende. I Bergen finnes det 2000 fattige barn..! De er kanskje ikke fattige på samme måte som en del barn i Afrika sør for Sahara, men likevel kan det være svært smertefullt for en gutt på åtte å oppleve at han ikke kan være med på noe av det de andre i klassen er med på fordi foreldrene har dårlig råd. Det kan for eksempel føre til ensomhet, og det virker ikke noe særlig godt på den psykiske helsen til et barn, for å si det forsiktig…

Det er mye å ta tak i, selv om mange har det veldig godt. Nettopp fordi at mange har det så bra, er det viktig at KrF og KrFU er der for å ivareta interessene til de mest utsatte gruppene i samfunnet. Takk til alle dere som var på vårkonferansen og dermed bidro til å gjøre den til det den var. Inspirasjonen er liksom på topp etter en sånn helg, og da er det viktig at vi klarer å backe hverandre opp og holde motivasjonen ved like frem mot valget. Lokalsamfunnet ditt trenger deg..! :-)

4 kommentarer:

Cecy sa...

Takk for en konge vårkonferanse! uten kver enkelt som va der, hadde d ikkje vært så bra. enige i innlegget ditt forøvrig og.

Catti sa...

Amen!!

Weinberg sa...

Sættem er fabelaktig (stavekontrollen nekter forresten å godta fabelaktig og foreslår pøbelaktig, hva mener vi om det?). Det er vel lite som overgår hans klaging over at fru Sættem vil ha ham til å begynne med spinning.

Denne historien føyer seg likvel inn blant de beste. Fra neste semester må vi begynne å skrive ned sitater og historier. Foreleserne sier utrolig mye rart.

Hva var det forresten han hadde i pannekakene? Det var likør og en ting til, var det ikke?

Anonym sa...

amen! det var en bra konferanse!