torsdag 1. mars 2007

Nei, ellers takk til syltelabber i lyktestolpene, du..!

Bystyrerepresentant Kenneth Rasmussen i Bergen har prestert å foreslå å henge opp syltelabber i stolper og lykter og spille grisehyl over høyttalere for å ”skremme vekk” muslimer som vil legge fredagsbønnen til Torgallmenningen. Bakgrunnen for saken er, som mange sikkert har fått med seg, at muslimene i Bergen må ut av moskeen sin den 31. mars på grunn av at bygningen ikke oppfyller brannforskriftene. Menigheten har kjøpt nye lokaler, men de er ikke klare til å flyttes inn i. Noen har derfor foreslått at dersom muslimene blir kastet ut, vil de gjennomføre fredagsbønnen sin på Torgallmenningen, evt på Festplassen.

Det var altså da at Rasmussen, som representerer…ja, du gjettet riktig, Demokratene, presenterte sine noe spesielle planer for å forhindre dette. Man må gjerne få mene at dette er noe muslimene burde ordnet opp i selv, eller at det ikke passer med fredagsbønn på Torgallmenningen. Men da får man sannelig uttrykke dette på en noenlunde saklig og ordentlig måte. Det oser vel ikke akkurat av respekt av Rasmussens utspill (for å si det forsiktig)..! Uten å ta stilling til hvordan den konkrete saken bør håndteres, er jeg i hvert fall sikker på hvordan man ikke bør gripe den an. Rasmussen bør kanskje ta et lite kurs i norsk folkeskikk, høflighet og saklighet..?

3 kommentarer:

Weinberg sa...

Denne Rasmussen virker som en godgutt. Da jeg leste utsagnet hans om Mogadishus gater begynte jeg å lure på hva det var som egentlig skremte innbyggerne mest, grisehyl eller en ravende gal nordmann iført uniform?

Anne Line sa...

Heisann Tor! Konge å se flere folk på blognettet. Dette var ikke dumt.

Jeg må ærlig innrømme at jeg ble skremt over at det er mulig å være så dum. Jeg, som lillesøster og ung, kunne selv gitt han disse kursene. Det sier vel sitt.

Noen menn er vel bare litt lett møblerte. Men vi snakkes =)Gøy å følge med på flere som blottlegger deler av livet =)

Hei og hopp!

Erlend K sa...

Kandidaten: Har jo kommentert på din egen blogg. For øvrig tror jeg du stiller et betimelig spørsmål der... ;-)

Anne Line: Jo takk og i like måte..! Ser du faktisk har to blogger å holde styr på. Imponerende. Tror du hadde fått til det kurset utmerket, men vet ikke helt om han hadde tatt det til seg likevel... ;-)

Blottlegge kan kanskje i dette tilfellet være det samme som "blogglegge"..? Oohh.. Ordspill..
Hopp og hei!